YRITTÄJÄ JA TEKIJÄ

Olen yrittäjä, äiti, yhdistysaktiivi ja Kokoomuksen kuntavaaliehdokas 2021 Helsingistä.

Minulla on kuuluva ääni ja käytän sitä rohkeasti itselleni tärkeiden asioiden puolesta. Puhun yrittäjyyden tukemisen, sekä lasten ja nuorten mielenterveystyön puolesta.

Näillä molemmilla teemoilla on tulevaisuuden ja kansantalouden näkökulmasta mittavat taloudelliset vaikutukset ja näenkin näihin asioihin satsaamisen pakollisena investointina hyvinvoivan Suomen puolesta.

Olen kotoisin Artjärveltä, jossa kasvoin maanviljelijä perheen nuorimpana tyttärenä. Olen siis traktorin tuoma. Edustan sujuvasti kaikkiaan 60 prosenttia Helsingin väestöstä, joka on muuttanut tänne muualta. Juuri tätä monimuotoisuutta tässä kaupungissa rakastan.

Eri elämäntilanteet ovat kuljettaneet kotiani Helsingin eri laidoille. Lähdin Kalliosta, josta muutin Punavuoren ja Munkkiniemen kautta Jollakseen. Viimeiset 18 - vuotta perheeni on asunut täällä Laajasalon perimäisessä kolkassa meren ja metsän risteyksessä, kuitenkin lähellä kaupungin urbaania sykettä.

Perin äidiltäni positiivisen elämänasenteen. Vuoden 2020 turbulenssissa positiivisuus on ollut tarpeen ja koetuksella. Uskon, että niin yksityiselämässä, kuin yhteiskunnallisestikin suurimmat kriisit lopulta tekevät meistä vahvempia..

Äitini sanoin: "Ei niin kiirettä, ettei ehtisi pysähtymään". Vuosi 2020 pakotti pysähtymään. Piti tehdä yrittäjänä kipeitä päätöksiä ja seisoa vahvana totaalisen epätietoisuuden edessä. Tämä vuosi on myös antanut rohkeutta olla heikko ja silti uskoa tulevaisuuteen, erilaiseen sellaiseen.

Pysähtyminen, tosiasioiden tunnustaminen ja yhteistyö ovat avainsanoja kestävän tulevaisuuden strategian luomisessa. Tarvitsemme vahvan näkemyksen tavoitteista, sekä kykyä nopeisiin korjausliikkeisiin ja tilanteiden uudelleen arviointeihin. Tähän tarvitaan yhteistyötä ja keskustelua yli puoluerajojen. Asioiden mustavalkoinen tarkastelu, ei ole mahdollisuus vaan este kehitykselle. Uskon tulevaisuuteen, jossa keskiössä on jokaisen kansalaisen etu puoluekirjaan, uskontoon, ihon väriin tai kansallisuuteen katsomatta.

Luotan terveen arkijärjen käyttöön, jossa korostuu  järjen joustavuus sekä nopea päätöksenteko arjen muuttuvissa tilanteissa, yhteisen edun ja Helsingin nimissä.